Mleko wlej do wysokiego naczynia lub blendera kielichowego, dodaj szpinak. Całość zmiksuj na gładki, zielony płyn bez drobinek szpinaku.
Dodaj mąkę, jaja, wodę oraz sól.
Zblenduj tak mocno, by powstało gładkie ciasto naleśnikowe. Odstaw na 15 minut.
W tym czasie możesz przyrządzić nadzienie: twaróg pokrusz widelcem, cebulę pokrój w drobniutką kostkę, natkę pietruszki i suszone pomidory posiekaj.
Wszystkie składniki nadzienia wymieszaj wraz z dwiema łyżkami oleju z suszonych pomidorów i przyprawami, które znalazły się w słoiczku. Dopraw solą, pieprzem i oregano.
Ciasto wymieszaj. Naleśniki smaż na posmarowanej olejem patelni z obu stron.
Nadziewaj twarogiem z suszonymi pomidorami, podawaj z jogurtem naturalnym i ulubionymi ziołami.
Mądry obiad do 5zł na osobę poleca Katarzyna Bosacka