Przepis na vege burrito bowl

Przepis na vege burrito bowl
Dania obiadowe
3-4
Łatwe
30min

W swojej kuchni cenisz różnorodność i stawiasz na dania sto procent wegańskie? Specjalnie dla Ciebie skomponowaliśmy meksykańską miskę pełną smaku. No i będzie smakowicie, a wręcz wyśmienicie!

Składniki na vege burrito bowl

Przygotowanie

  1. Na patelnię dodajemy rozkruszone tofu. Doprawiamy papryką oraz solą, dokładnie mieszamy i podpiekamy kilka minut, cały czas mieszając. Możemy dodać łyżeczkę oleju, ale nie jest to konieczne.
  2. Ryż gotujemy do miękkości według instrukcji na opakowaniu.
  3. Do miski wrzucamy pokrojoną na drobne kawałki sałatę. Następnie ugotowany ryż. Po chwili pokrojone w drobną kostkę pomidory, posiekaną cebulę, tofu, czarną fasolę, posiekaną kolendrę oraz awokado.
  4. Do majonezu wegańskiego dodajemy słodką oraz ostrą paprykę, następnie granulowany czosnek oraz sól. Dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolity sos. Polewamy nim miskę burrito i dokładnie mieszamy. Burrito podajemy samo, z nachosami lub trójkątami z tortilli.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
55
 

0,5 kg

11,10 zł/1 kg

10
99
 

2 szt.

5,50 zł/1 szt.

5
49
 

1 szt.

3
45
 

~ 0,5 kg

6,89 zł/1 kg

1
40
 

~ 0,1 kg

13,99 zł/1 kg

6
99
 

1 szt.

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu