Przepis na tortillę meksykańską z tuńczykiem

Przepis na tortillę meksykańską z tuńczykiem
Dania obiadowe
4
Łatwe
30min

Składniki na tortillę po meksykańsku

Sposób przygotowania

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  2. Ogórka kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Przygotowujemy farsz do tortilli. Mieszamy w misce odsączoną kukurydzę i fasolę z ogórkiem, cebulą, ryżem, majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy tuńczyka.
  3. Tortillę podgrzewamy w piekarniku lub na patelni. Przed podgrzaniem moczymy je delikatnie wodą, używając ręki.
  4. Na tortillę nakładamy farsz, skrapiamy go sokiem z ćwiartki limonki, i smarujemy łyżką jogurtu. Dolną część zakładamy na farsz, po czym od boku zawijamy tortillę w rulon.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
49
 

0,25 kg

13,96 zł/1 kg

3
69
 

0,4 kg

9,23 zł/1 kg

6
35
 

0,25 l

25,40 zł/1 l

4
40
 

~ 0,1 kg

43,99 zł/1 kg

8
19
 

0,12 kg

68,25 zł/1 kg

2
79
 

0,24 kg

11,63 zł/1 kg

3
99
 

0,285 kg

14,00 zł/1 kg

10
79
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu