Przepis na tortillę meksykańską z tuńczykiem

Przepis na tortillę meksykańską z tuńczykiem
Dania obiadowe
4
Łatwe
30min

Składniki na tortillę po meksykańsku

Sposób przygotowania

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  2. Ogórka kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Przygotowujemy farsz do tortilli. Mieszamy w misce odsączoną kukurydzę i fasolę z ogórkiem, cebulą, ryżem, majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy tuńczyka.
  3. Tortillę podgrzewamy w piekarniku lub na patelni. Przed podgrzaniem moczymy je delikatnie wodą, używając ręki.
  4. Na tortillę nakładamy farsz, skrapiamy go sokiem z ćwiartki limonki, i smarujemy łyżką jogurtu. Dolną część zakładamy na farsz, po czym od boku zawijamy tortillę w rulon.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
35
 

0,25 kg

13,40 zł/1 kg

3
59
 

0,4 kg

8,98 zł/1 kg

5
19
 

0,7 kg

7,41 zł/1 kg

5
59
 
6,19 zł najniższa cena

0,25 l

22,36 zł/1 l

1
35
 

~ 0,054 kg

24,99 zł/1 kg

12
59
 

0,14 kg

89,93 zł/1 kg

2
75
 

0,24 kg

11,46 zł/1 kg

3
99
 

0,285 kg

14,00 zł/1 kg

9
45
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu