Przepis na świderki w sosie kremowo-pomidorowym

Przepis na świderki w sosie kremowo-pomidorowym
Dania obiadowe
5
Łatwe
15min
Ocena 5

Składniki na świderki w sosie kremowo-pomidorowym:

Sposób przygotowania:

  1. Zagotować w garnku ok. 3 litrów wody, posolić. Kiedy zacznie wrzeć, wsypać makaron świderki Gotować 1-2 minutę krócej, niż napisano na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić na złoty kolor. Cebulę przełożyć do garnka, zalać passatą i zagotować na małym ogniu, ciągle mieszając.
  3. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmiksować na gładki krem. Dodać śmietanę, wymieszać i doprawić – solą i szczyptą cukru.
  4. Świderki odcedzić, wrzucić do garnka z sosem, wymieszać, tak by sos okleił makaron. Podawać z natką pietruszki i tartym serem.

Mądry obiad do 5zł na osobę poleca Katarzyna Bosacka


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
59
 

7,99 zł/1 kg

15
29
 

0,5 l

30,58 zł/1 l

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

5
99
 

0,69 kg

8,68 zł/1 kg

2
59
 

1 szt.

7
19
 

0,135 kg

53,26 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu