Przepis na spaghetti z klopsikami po włosku

Przepis na spaghetti z klopsikami po włosku
Dania obiadowe
3
łatwe
40min

Włoskiej kuchni naprawdę trudno się oprzeć, więc najlepiej się nie opierać.  Wypróbuj przepis na pyszne i delikatne spaghetti z meatballsami. Buon appetito!

Składniki na spaghetti z klopsikami

Przygotowanie

  1. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Do miski dodajemy mielone mięso, cebulę, czosnek, drobno pokrojoną natkę pietruszki, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Całość dokładnie mieszamy.
  2. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki i doprawiamy je solą. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Pulpeciki smażymy 2-3 min z każdej strony do zarumienienia.
  3. Następnie wlewamy passatę pomidorową. Całość gotujemy na niewielkim ogniu ok. 15 min.
  4. W międzyczasie gotujemy wodę na makaron. Odrobinę ją solimy. Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Następnie odcedzamy.
  5. Przekładamy na talerz i polewamy powstałym sosem z meatbellsami. Posypujemy parmezanem oraz odrobiną pietruszki.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
65
 

0,5 kg

11,30 zł/1 kg

8
69
 

0,4 kg

21,73 zł/1 kg

5
49
 
6,39 zł najniższa cena

0,69 kg

7,96 zł/1 kg

-14%
12
99
 

10 szt.

1,30 zł/1 szt.

3
85
 

0,375 kg

10,27 zł/1 kg

5
99
 

3 szt.

2,00 zł/1 szt.

3
45
 

~ 0,5 kg

6,89 zł/1 kg

28
49
 

0,25 l

113,96 zł/1 l

7
35
 

0,1 kg

73,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu