Przepis na spaghetti z klopsikami po włosku
Dania obiadowe
Włoskiej kuchni naprawdę trudno się oprzeć, więc najlepiej się nie opierać. Wypróbuj przepis na pyszne i delikatne spaghetti z meatballsami. Buon appetito!
Składniki na spaghetti z klopsikami
Przygotowanie
- Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Do miski dodajemy mielone mięso, cebulę, czosnek, drobno pokrojoną natkę pietruszki, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Całość dokładnie mieszamy.
- Z powstałej masy formujemy małe kuleczki i doprawiamy je solą. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Pulpeciki smażymy 2-3 min z każdej strony do zarumienienia.
- Następnie wlewamy passatę pomidorową. Całość gotujemy na niewielkim ogniu ok. 15 min.
- W międzyczasie gotujemy wodę na makaron. Odrobinę ją solimy. Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Następnie odcedzamy.
- Przekładamy na talerz i polewamy powstałym sosem z meatbellsami. Posypujemy parmezanem oraz odrobiną pietruszki.