Przepis na schabowe sakiewki z pieczarkami

Przepis na schabowe sakiewki z pieczarkami
Dania obiadowe
4
Łatwe
60min

Składniki na schabowe sakiewki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj wg informacji na opakowaniu.
  2. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Cebule szatkujemy. Rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki do uzyskania złotego koloru. Zdejmujemy z patelni pieczarki i szklimy cebulę. Usmażone pieczarki mieszamy z cebulą, doprawiamy pieprzem i odstawiamy do przestygnięcia.
  3. W tym czasie rozbijamy przez folie schab na bardzo cienkie plastry. Mięso doprawiamy i smarujemy musztardą. Na środku każdego rozbitego plastra układamy farsz pieczarkowy i zamykamy w mięsie tworząc sakiewkę. Mięso związujemy od góry sznurkiem.
  4. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy sakiewki. Gdy nabiorą koloru, zalewamy bulionem i przykrywamy pokrywką zmniejszamy ogień. Tak dusimy 20 minut.
  5. Na koniec dodajemy śmietanę i redukujemy delikatnie powstały sos.
 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
24
 

~ 0,4 kg

30,59 zł/1 kg

8
99
 

0,4 kg

22,48 zł/1 kg

2
19
 

0,2 kg

10,95 zł/1 kg

10
59
 

1 l

5
19
 

0,5 kg

10,38 zł/1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu