Przepis na risotto włoskie z dynią. Jak je zrobić?

Przepis na risotto włoskie z dynią. Jak je zrobić?
Dania obiadowe
4os
Łatwe
60min

Składniki na włoskie risotto

Przygotowanie

  1. Gotujemy bulion i utrzymujemy go cały czas podgrzanego.
  2. Dynię kroimy w drobną kostkę.
  3. Poszatkowaną cebulę smażmy na maśle razem z kilkoma gałązkami tymianku. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy ryż. Smażymy krótko i dodajemy wino.
  4. Gdy alkohol odparuje, wlewamy pierwszą cześć ciepłego bulionu. Gdy ryż wchłonie płyn, dodajemy dynię i dolewamy kolejną porcję ciepłego bulionu.
  5. Jeśli po odparowaniu ryż nie będzie jeszcze dostatecznie ugotowany, wlewamy ostatnią porcje bulionu.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród