Paprykę kroimy w paski o szerokości 1,5 cm, cukinie i bakłażany w talarki o grubości 1 cm. Rozgrzewamy żeliwną patelnię, na odrobinie oliwy podsmażamy paprykę i przekładamy ją do garnka. Analogicznie postępujemy z bakłażanem i cukinią. Cebulkę podsmażamy na oliwie razem z czosnkiem.
Dodajemy wcześniej podsmażone warzywa, pomidory pokrojone w kostkę i zalewamy wszystko pomidorami z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną bazylią i listkami świeżego tymianku. Na koniec dodajemy ocet balsamiczny. Całość gotujemy przez ok. 15 min.
"To że warzywa są zdrowe – każdy wie, a to że mogą być bardzo smakowite i sycące – już niewielu. Zatem informuję, że moi kucharze mają doskonały przepis na warzywne ratatouille i sugeruję: „ratatuj” się kto może, bo warto!"
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.