Paprykę kroimy w paski o szerokości 1,5 cm, cukinie i bakłażany w talarki o grubości 1 cm. Rozgrzewamy żeliwną patelnię, na odrobinie oliwy podsmażamy paprykę i przekładamy ją do garnka. Analogicznie postępujemy z bakłażanem i cukinią. Cebulkę podsmażamy na oliwie razem z czosnkiem.
Dodajemy wcześniej podsmażone warzywa, pomidory pokrojone w kostkę i zalewamy wszystko pomidorami z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną bazylią i listkami świeżego tymianku. Na koniec dodajemy ocet balsamiczny. Całość gotujemy przez ok. 15 min.
"To że warzywa są zdrowe – każdy wie, a to że mogą być bardzo smakowite i sycące – już niewielu. Zatem informuję, że moi kucharze mają doskonały przepis na warzywne ratatouille i sugeruję: „ratatuj” się kto może, bo warto!"
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies