Przepis na pieczone talarki ziemniaków z ziołami podane z jajkiem sadzonym i sałatką tabbouleh z kaszy bulgur

Przepis na pieczone talarki ziemniaków z ziołami podane z jajkiem sadzonym i sałatką tabbouleh z kaszy bulgur
Dania obiadowe
3
Łatwe
1h

Nie masz pomysłu na obiad?  Podpowiadamy, jak przygotować talarki z ziemniaków z jajkiem sadzonym i sałatką tabbouleh. Koniecznie wypróbuj tę wiosenną propozycję – będzie pysznie! 

Składniki na pieczone talarki ziemniaków z dodatkami:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki kroimy na cienkie plasterki i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy solą, pieprzem oraz oregano, polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 35-40 min.
  2. Kaszę bulgur gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przysypujemy do miski i dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz pomidor.
  3. Następnie drobno posiekany szczypiorek oraz pietruszkę. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Polewamy oliwą oraz sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy.
  4. Na patelnię wlewamy 1/2 łyżeczki oliwy i wbijamy jajko i smażymy pod przykryciem, aż się zetnie. Na talerz przekładamy talarki ziemniaczane, sadzone jajko oraz porcję sałatki tabbouleh.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1
39
 

0,01 kg

139,00 zł/1 kg

1
69
 

0,015 kg

112,67 zł/1 kg

8
99
 

0,4 kg

22,48 zł/1 kg

5
49
 

1 szt.

6
90
 

6 szt.

1,15 zł/1 szt.

4
59
 

1 szt.

6
99
 

0,5 kg

13,98 zł/1 kg

8
50
 

16,99 zł/1 kg

1
80
 

8,99 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu