Przepis na makaron orzo smażony ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
Dania obiadowe
Składniki na makaron orzo
Przygotowanie
- Makaron orzo gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy pokrojony z plasterki czosnek. Dodajemy przyprawy oraz sól i pieprz. Smażymy razem ok. 1 minuty.
- Dodajemy ugotowany makaron, podsmażamy kilka minut mieszając.
- Dodajemy pokrojone w plasterki lub kostkę suszone pomidory. Podsmażamy przez chwilę.
- Dodajemy szpinak i mieszamy go na patelni, aż zmięknie.
- Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i całość mieszamy. Feta ma być tylko ciepła, więc po chwili ściągamy całość z ognia.
- Danie idealnie smakuje na zimno i ciepło.
Mądry obiad do 5zł na osobę poleca Katarzyna Bosacka