Przepis na leczo warzywne

Przepis na leczo warzywne
Dania obiadowe
łatwy

Składniki na leczo warzywne

 

  • 3 papryki
  • 1 duża cebula
  • 1 bakłażan/ lub cukinia
  • 5 pomidorów
  • 3-4 ząbki czosnku
  • Przyprawy (rozmaryn, tymianek, sól, pieprz, liść laurowy)
  • Olej Kujawski z papryką ostrą, pomidorami i bazylią

Przygotowanie

 

  1. Warzywa pokroić w kostkę (bakłażan, papryka) oraz podsmażyć na oleju każde warzywo oddzielnie. Dodać do dużego garnka.
  2. Cebulę zeszklić na oleju Kujawskim, dodać czosnek, chwilę smażyć razem, uważając żeby czosnek się nie spalił, dodać do warzyw.
  3. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do garnka. Gotować na małym ogniu aż wszystkie smaki się połączą, warzywa zmiękną, a pomidory puszczą sok.
  4.  Przyprawić do smaku. Podawać z chlebem.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1
50
 

5,99 zł/1 kg

6
20
 

12,39 zł/1 kg

6
30
 

20,99 zł/1 kg

14
70
 

29,39 zł/1 kg

2
25
 

44,99 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu