Przepis na kurczaka po chińsku z warzywami. Jak go zrobić?

Przepis na kurczaka po chińsku z warzywami. Jak go zrobić?
Dania obiadowe
4
Łatwy
40min

Składniki na kurczaka po chińsku z warzywami

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy.
  2. Sezam prażymy na suchej patelni.
  3. Udka kurczaka rozdrabniamy, doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące.
  4. Rozgrzewamy olej i smażymy mieszankę warzywną.
  5. Odkładamy i na tej samej patelni obsmażamy mięso. Do usmażonego mięsa dodajemy warzywa i chili.
  6. Na koniec polewamy olejem sezamowym i posypujemy sezamem. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród