Przepis na krewetki z masłem i pieczywem czosnkowym
Dania obiadowe
Dzień Kobiet to idealna okazja na… Girl Dinner! Soczyste i aromatyczne krewetki skąpane w subtelnym maślanym sosie. Świętuj na całego i najadaj się SMAKAMI! Wypróbuj nasz przepis na krewetki z masłem i pieczywem czosnkowym!
Składniki
Do krewetek
Do masła czosnkowego
- 2-3 ząbki czosnku Carrefour
- 40 g masła Carrefour
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
- Na patelnię wlewamy oliwę oraz dodajemy połowę porcji masła. Następnie wrzucamy czosnek i drobno posiekane chili.
- Dodajemy odsączone krewetki i dusimy 2-3 min. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
- Do miseczki przekładamy miękkie masło. Dodajemy czosnek i dokładnie mieszamy.
- Na patelni grillowej podpiekamy bagietkę pokrojoną na kromeczki. Następnie jeszcze ciepłe smarujemy masłem czosnkowym.
- Krewetki podajemy z ciepłymi grzankami.