Kotlety z soczewicy i pieczarek

Kotlety z soczewicy i pieczarek
Dania obiadowe
4
Łatwy
40min

Składniki na kotlety z soczewicy

Jak przygotować kotlety z soczewicy?

 

  1. Soczewicę gotujemy i studzimy. Pieczarki kroimy w drobną kostkę. Posiekaną cebulę i czosnek szklimy na patelni. Dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody.
  2. W misce mieszamy soczewicę z pieczarkami, przyprawami, posiekaną pietruszką i zblendowanymi otrębami owsianymi. Do tego wbijamy jajka i całość dokładnie łączymy.
  3. Formujemy kotlety z soczewicy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Gotowe kotlety z soczewicy podajemy z gotowanymi ziemniakami. 
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu