Przepis na Kotlet schabowy w dyniowej panierce z surówką z czerwonej kapusty ze słonecznikiem

Przepis na Kotlet schabowy w dyniowej panierce z surówką z czerwonej kapusty ze słonecznikiem
Dania obiadowe
4
łatwe
30min

Składniki na kotleta schabowego w dyniowej panierce :

 

  • ok. 600g schabu wieprzowego bez kości (4 kotlety)
  • 2 jajka
  • 50g bułki tartej
  • 50g pestek dyni
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
  • 10g mąki pszennej
  • 300g czerwonej kapusty
  • 100g jabłek (1 jabłko)
  • 50g czerwonej cebuli
  • 30g ziaren słonecznika
  • sok z 1/2 cytryny
  • 10g miodu
  • ok 150 ml oleju Kujawskiego 3 ziarna

 

Przygotowanie:

 

  1. Kapustę szatkujemy dość cienko. Dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie piórka, słonecznik oraz starte jabłko.
  2. 50ml Kujawskiego mieszamy z miodem, sokiem z cytryny. Polewamy sałatkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.
  3. Mięso dzielimy na 4 kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną gorczycą. Oprószamy mąką z obu stron.
  4. W jednym naczyniu rozmącamy jajka, a w drugim mieszamy bułkę tartą z pestkami dyni. Panirujemy kotlety w jajku i bułce.
  5. Na patelni rozgrzewamy 100ml Kujawskiego 3 ziarna. Smażymy mięso na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu, kładąc kotlety na ręczniku papierowym.
  6. Podajemy z surówką z czerwonej kapusty,

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
00
 

29,99 zł/1 kg

10
89
 

10 szt.

1,09 zł/1 szt.

4
19
 

1 szt.

2
99
 

1 kg

4
41
 

3,39 zł/1 kg

2
84
 

3,79 zł/1 kg

6
99
 

0,38 kg

18,39 zł/1 kg

10
99
 

0,25 kg

43,96 zł/1 kg

13   
99
11
19
 
Najniższa cena z 30 dni: 13,99 zł

0,47 kg

23,81 zł/1 kg

-20%
19   
59
14
99
 
Najniższa cena z 30 dni: 19,59 zł

0,69 kg

21,72 zł/1 kg

-23%

Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu