Przepis na koreańskie BBQ z boczniakami, ryżem, cebula dymką i marchewką

Przepis na koreańskie BBQ z boczniakami, ryżem, cebula dymką i marchewką
Dania obiadowe
2
Łatwe
40min
Ocena 2

Mamy coś dla fanów koreańskiej kuchni. Doskonałe BBQ z boczniakami, ryżem, cebulą dymką i marchewką rozgrzeje Twoje podniebienie i zachwyci orientalnym smakiem. Sprawdź nasz przepis!

Składniki na koreańskie BBQ z boczniakami:

Przygotowanie:

  1. Do miski przekładamy przetarty przez praskę czosnek oraz starty na tarce imbir. Dodajemy cukier, ocet ryżowy, pieprz, drobno posiekane chili. Całość zalewamy sosem sojowym, a pod koniec dodajemy łyżeczkę sezamu. Marynatę dokładnie mieszamy.
  2. Na patelnię wlewamy oliwę oraz układamy umyte i osuszone boczniaki. Smażymy je z dwóch stron do zarumienienia. Posypujemy drobno posiekaną białą częścią cebuli dymki. Dokładnie mieszamy i polewamy marynatą. Następnie dodajemy pokrojone w słupki marchewki. Całość dusimy kilka minut.
  3. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu z odrobiną soli.
  4. Na talerz przekładamy porcję ryżu, boczniaki w marynacie, a całość posypujemy zieloną częścią cebuli dymki oraz sezamem.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
19
 

0,125 l

33,52 zł/1 l

9
89
 

0,36 kg

27,47 zł/1 kg

4
99
 
4,99 zł najniższa cena

0,15 l

33,27 zł/1 l

4
99
 
4,99 zł najniższa cena

0,4 kg

12,48 zł/1 kg

2
50
 

~ 0,25 kg

9,99 zł/1 kg

2
25
 

0,02 kg

112,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu