Przepis na klopsiki marchewkowe z indykiem

Przepis na klopsiki marchewkowe z indykiem
Dania obiadowe
4 os
Łatwe
50 min

SKŁADNIKI NA KLOPSIKI MARCHEWKOWE

PRZYGOTOWANIE

  1. Marchew obieramy, gotujemy i kroimy w drobną kostkę.
  2. Mięso doprawiamy i mieszamy z ugotowaną marchewką, posiekana natką i masłem.
  3. Z masy formujemy klopsiki. Zagotowujemy bulion i wrzucamy klopsiki do wrzątku na ok 10 minut. Jogurt mieszamy z koncentratem i odrobiną bulionu.
  4. Zalewamy sosem pulpeciki i podgrzewamy. Do pulpetów możemy ugotować ulubiony ryż lub kaszę.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
99
 

6 szt.

1,00 zł/1 szt.

12
59
 

0,2 kg

62,95 zł/1 kg

2
89
 

0,19 kg

15,21 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród