Gulasz z boczniakami

Gulasz z boczniakami
Dania obiadowe
4
Łatwe
40min

Składniki na gulasz z boczniakami

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Boczniaki kroimy w cienkie paski i smażymy na oleju do uzyskania brązowego koloru. Pod koniec smażenia do boczniaków na gulasz dodajemy sos sojowy i cukier. Całość krótko obsmażamy i zdejmujemy z patelni.
  3. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę. Gdy będzie już zarumieniona, dodajemy do niej pomidory z puszki. Doprawiamy papryką.
  4. Do gorącego sosu gulaszowego dodajemy kaszę i boczniaki. Dokładnie mieszamy i gulasz z boczniakami gotowy. Smacznego!
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu