Przepis na gnocchi ze szpinakiem. Jak je zrobić?

Przepis na gnocchi ze szpinakiem. Jak je zrobić?
Dania obiadowe
5 os
Łatwe

Składniki na gnocchi ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o małych oczkach.
  2. Jajko wbijamy do miski, dodajemy rozmrożony szpinak i miksujemy na gładką, zieloną masę.
  3. Dokładamy ziemniaki, mąkę, gałkę i zagniatamy delikatnie (jeśli ciasto będzie wodniste, trzeba dodać więcej mąki). Z ciasta formujemy kulki o dowolnej wielkości, które wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia.
  4. Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek i podsmażamy na maleńkim ogniu aż stanie się złoty.
  5. Gnocchi wykładamy na talerz, polewamy oliwą czosnkową, posypujemy tartym serem i świeżo mielonym pieprzem.

 

Mądry obiad do 5zł na osobę poleca Katarzyna Bosacka

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
99
 

10 szt.

1,30 zł/1 szt.

3
69
 

0,45 kg

8,20 zł/1 kg

4
19
 

1 kg

28
49
 

0,25 l

113,96 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu