Przepis na frittatę – śniadanie idealne także na obiad!

Przepis na frittatę – śniadanie idealne także na obiad!
Dania obiadowe
2-4
Łatwy
20min

Składniki na frittatę

Przygotowanie

  1. Pokrojony boczek wcześniej podsmażyć.
  2. Do półmiska wbić całe jajka, roztrzepać widelcem, następnie dodać starty ser bursztyn, pokrojone suszone pomidory, porwaną garść rukoli i delikatnie zamieszać całość.
  3. Wszystko solimy , pieprzymy i dodatkowo dodajemy kilka ziaren czerwonego pieprzu.
  4. Na patelni rozgrzać dobrze 2-3 łyżki oleju, wlać zawartość półmiska, dodajemy podsmażony boczek i pokrojone pomidorki koktajlowe, następnie frittatę należy przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu aż do widocznego na wierzchu ścięcia jajek.
  5. Można podawać na ciepło, będzie również doskonałą alternatywą na piknik lub lunch do pracy.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu