Przepis na cukinie faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i serem feta

Przepis na cukinie faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i serem feta
Dania obiadowe
4
Łatwe
60min

Składniki na faszerowane cukinie

Sposób przygotowania

  1. Ryż gotujemy.
  2. Cukinie przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ nasienny. Cukinie podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w 180 stopniach.
  3. Ugotowany ryż wsypujemy do miski i mieszamy z pomidorami suszonymi, oliwkami, połową sera, kminem, wydrążonym wcześniej miąższem cukinii i dokładnie mieszamy.
  4. Podpieczone cukinie wypełniamy masą ryżową. Następnie zapiekamy je w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach.
  5. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy pozostałym pokruszonym serem feta i posiekaną pietruszką.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
89
 

0,4 kg

7,23 zł/1 kg

7   
79
7
29
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 7,79 zł

0,14 kg

52,07 zł/1 kg

Promocja
12
99
 

0,45 kg

28,87 zł/1 kg

1
99
 

1 szt.

7
22
 

~ 0,38 kg

18,99 zł/1 kg

17
49
 

0,2 kg

87,45 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu