Przepis na cukinie faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i serem feta

Przepis na cukinie faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i serem feta
Dania obiadowe
4
Łatwe
60min

Faszerowana cukinia wegetariańska z ryżem to pyszna i zdrowa propozycja na lekki obiad lub kolację. Cukinia faszerowana ryżem i pomidorami łączy w sobie delikatność warzyw, pełnowartościowy ryż oraz świeżość pomidorów, tworząc idealne połączenie smaków. Sprawdź nasz przepis i ciesz się smacznym, pełnym witamin daniem!

Składniki na faszerowane cukinie wegetariańskie

Sposób przygotowania cukinii faszerowanej ryżem

  1. Ryż gotujemy.
  2. Cukinie przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ nasienny. Cukinie podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w 180 stopniach.
  3. Ugotowany ryż wsypujemy do miski i mieszamy z pomidorami suszonymi, oliwkami, połową sera, kminem, wydrążonym wcześniej miąższem cukinii. Mieszamy, aż składniki dobrze się połączą, tworząc idealny farsz do naszej faszerowanej cukinii wegetariańskiej z ryżem.
  4. Podpieczone cukinie wypełniamy masą ryżową. Następnie zapiekamy je w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach.
  5. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy pozostałym pokruszonym serem feta i posiekaną pietruszką.

Faszerowana cukinia wegetariańska z ryżem jest idealna na lekką kolację lub obiad, który dostarczy nie tylko witamin, ale i przyjemności z jedzenia. Ciesz się połączeniem świeżych składników i prostoty przygotowania, które sprawi, że cukinia faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami stanie się Twoim ulubionym daniem!


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
69
 

0,4 kg

9,23 zł/1 kg

6
95
 

0,14 kg

49,64 zł/1 kg

2
25
 

0,07 kg

32,14 zł/1 kg

7
99
 

1 szt.

11
49
 

0,2 kg

57,45 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu