Przepis na dziki ryż po tajsku. Jak go ugotować?

Przepis na dziki ryż po tajsku. Jak go ugotować?
Dania obiadowe
4 os.
Łatwy
30min

Składniki na słodkie udka z kurczaka

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
  2. Kroimy warzywa: czosnek w cienkie plasterki, cebule w piórka, marchewkę w julien - czyli bardzo cienkie słupki, papryczki w plasterki po skosie, szczypior także po skosie na długość ok. 3 cm, ogórka w cienkie słupki.
  3. Na głębokiej patelni podgrzewamy olej, wrzucamy czosnek. Gdy będzie już skwierczeć, wrzucamy cebulę i marchewkę, podsmażamy krótko, tak aby zachowały chrupkość.
  4. Dodajemy jajka, smażymy do ścięcia i rozdrabniamy. Dodajemy ryż i chili, mieszamy całość, krótko podsmażając, i dodajemy sos sojowy z cukrem. Dokładnie mieszamy.
  5. Na koniec dodajemy szczypior i ogórka. Mieszamy i ściągamy z patelni.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród