Ryż gotujemy al dente, według instrukcji na opakowaniu. Na łyżce oliwy podsmażany pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone i dalej podsmażamy ok 10 min. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką oraz posiekanymi listkami świeżej bazylii. Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy. Następnie dokładamy ugotowany ryż i dokładnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 220 C. Pomidory myjemy, odcinamy „kapelusze” i wydrążamy środek. Wydrążony miąższ dodajemy do mięsnego farszu i wypełniamy puste pomidory. Na wierzchu układamy po plasterku mozzarelli. Zapiekamy pomidory w piekarniku, przez ok. 10 min. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej bazylii.
„W kuchni czasem potrzebna jest mała odmiana. Zażyczyłem więc sobie faszerowanych pomidorów. Moi kucharze stanęli na wysokości zadania – danie wprost podbiło moje podniebienie. Dlatego też dziś z radością się nim dzielę i życzę smacznego!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.