Ryż gotujemy al dente, według instrukcji na opakowaniu. Na łyżce oliwy podsmażany pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone i dalej podsmażamy ok 10 min. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką oraz posiekanymi listkami świeżej bazylii. Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy. Następnie dokładamy ugotowany ryż i dokładnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 220 C. Pomidory myjemy, odcinamy „kapelusze” i wydrążamy środek. Wydrążony miąższ dodajemy do mięsnego farszu i wypełniamy puste pomidory. Na wierzchu układamy po plasterku mozzarelli. Zapiekamy pomidory w piekarniku, przez ok. 10 min. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej bazylii.
„W kuchni czasem potrzebna jest mała odmiana. Zażyczyłem więc sobie faszerowanych pomidorów. Moi kucharze stanęli na wysokości zadania – danie wprost podbiło moje podniebienie. Dlatego też dziś z radością się nim dzielę i życzę smacznego!”
~ 0,75 kg
73,00 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies