W dużej misce umieszczamy mięso mielone. Dodajemy ser grana padano, jajko, 1/2 kieliszka białego wina, drobno posiekaną pietruszkę i rozmaryn, 3 łyżki bułki tartej. Doprawiamy obficie pieprzem i solą. Całość porządnie mieszamy. Mięso wykładamy na papier do pieczenia. Formujemy prostokątny plaster o grubości ok 1- 1,5cm. Na mięsie układamy warstwami plastry szynki, cienkie plastry sera mozzarella oraz szpinak. Na środku układamy wzdłuż 4 jajka.
Z pomocą papieru do pieczenia ostrożnie zwijamy w roladę. Na całej długości rolady kładziemy plastry boczku. Wraz z papierem przekładamy na blachę do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 45 minut.
Możemy podać z ziemniakami, marchewką z groszkiem lub ulubioną sałatką.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
18 szt.
0,50 zł/1 szt.
0,45 kg
16,64 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies