W dużej misce umieszczamy mięso mielone. Dodajemy ser grana padano, jajko, 1/2 kieliszka białego wina, drobno posiekaną pietruszkę i rozmaryn, 3 łyżki bułki tartej. Doprawiamy obficie pieprzem i solą. Całość porządnie mieszamy. Mięso wykładamy na papier do pieczenia. Formujemy prostokątny plaster o grubości ok 1- 1,5cm. Na mięsie układamy warstwami plastry szynki, cienkie plastry sera mozzarella oraz szpinak. Na środku układamy wzdłuż 4 jajka.
Z pomocą papieru do pieczenia ostrożnie zwijamy w roladę. Na całej długości rolady kładziemy plastry boczku. Wraz z papierem przekładamy na blachę do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 45 minut.
Możemy podać z ziemniakami, marchewką z groszkiem lub ulubioną sałatką.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.