Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dynie wraz ze skórką również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz pokrojona w kostkę cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz cynamonem. Placki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z odrobina oleju do zarumienienia. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
W osobnym naczyniu mieszamy jogurt z przetartym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Placki podajemy posypane kozim serem, świeżym oregano oraz połówkami pomidorków koktajlowych. Podajemy w towarzystwie jogurtowego dipu.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.