Placki:
Sos ogórkowy:
Cukinie ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Solimy i czekamy, aż puści sok. Sok odcedzamy. Do cukinii ścieramy skórkę z cytryny, dodajemy starty parmezan, połamaną w dłoniach fetę, pokrojoną papryczkę chili, jajka, mąkę, pieprz oraz wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Całość porządnie mieszamy. Olej rozgrzewamy na patelni. Z farszu lepimy kulki, spłaszczamy i wykładamy na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Ogórek ścieramy na tarce z małymi oczkami. Czosnek obieramy i gotujemy w małej ilości wody. Ten proces ma za zadanie zniwelować ostry smak czosnku. Do ogórka dodajemy jogurt, sól, pieprz i posiekany koperek, następnie mieszamy.
"Są dania, których od razu należy zrobić większą ilość, gdyż pewnym jest, że zaraz znikną. Te zaskakujące smakiem placuszki cukiniowe rozchodzą się z półmiska tak szybko, jak rozchodzi się wieść o ich pysznym smaku."
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.