Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Obtaczamy w oliwie. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Cebulę kroimy w krążki. Układamy ją na dnie naczynia żaroodpornego, po czym skrapiamy oliwą. Na cebuli układamy piersi z kurczaka i posypujemy świeżymi gałązkami rozmarynu. Wkładamy do piekarnika na 30 min.
W rondelku podgrzewamy borówki. Dodajemy ocet balsamiczny, syrop klonowy oraz musztardę i doprowadzamy do wrzenia. Możemy doprawić solą i pieprzem. Gdy sos się zredukuje, odstawiamy go na bok. Pod koniec pieczenia polewamy sosem piersi z kurczaka. Zapiekamy jeszcze 10 min. i podajemy mięso wraz z powstałym sosem.
„Od dziś glazura w kuchni zyskuje nowe znaczenie. I nie ma nic wspólnego z budownictwem, tylko z wyśmienitym smakiem sosu do pieczenia.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.