Ciasto:
Farsz:
Okrasa:
Grzyby płuczemy i zalewamy zimną wodą do przykrycia. Zostawiamy je na minimum 6h lub całą noc. Następnego dnia grzybów nie odsączamy, dolewamy szklankę wody, umieszczamy je w garnku. Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w talarki i dorzucamy do grzybów razem z listkami laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Kapustę odcedzamy z soku, umieszczamy w garnku, zalewamy do przykrycia wodą i gotujemy na małym ogniu około 40min, aż zmięknie. Na patelni umieszczamy drobno pokrojoną cebulkę i podsmażamy.
Grzyby oraz kapustę studzimy. Całość drobno siekamy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy zeszkloną cebulę.
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolite i elastyczne ciasto. Owijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie cienko ciasto wałkujemy, wykrawamy szklanką okręgi, umieszczamy odrobinę farszu i zlepiamy w pierogi. Wykańczamy danie podsmażoną, drobno posiekaną cebulką.
Idealny przepis na Boże Narodzenie. Smacznego
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.