dodatkowo:
Mąkę, gorącą wodę, sól i oliwę umieszczamy w misie miksera. Wyrabiamy ciasto końcówką „hak”. Możemy też to wykonać ręcznie. Powinniśmy otrzymać gładkie i elastyczne ciasto, które formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy ją na patelni do złotego koloru. Studzimy. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Odstawiamy do wystudzenia.
Do miski wrzucamy twaróg, przestudzone ziemniaki oraz cebulę. Dodajemy musztardę, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto wałkujemy bardzo cienko i wykrawamy okręgi o dowolnej średnicy. Nakładamy łyżkę farszu i zlepiamy. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię wody. Podajemy okraszone zeszkloną cebulką.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.