Pieczony schab nadziewany żurawiną i bakaliami

Pieczony schab nadziewany żurawiną i bakaliami
Dania obiadowe
3-4
Średni
60 min.
Ocena 3

Składniki

 

Krok 1

Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża robimy nacięcie w środku o średnicy 2-3 cm. Do miseczki wlewamy olej, miód, ostra paprykę, sól oraz pieprz. Powstałą marynatą dokładnie smarujemy schab. 

 

Krok 2

Do naczynia wsypujemy posiekane orzechy oraz bakalie. Dodajemy pozostałą marynatę i dokładnie mieszamy. Napełniamy mięso powstałym nadzieniem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Piekarnik nastawiamy na 180 C i pieczemy mięso ok. 60 min. 

„Kto szuka niebanalnych połączeń smakowych, niech wypróbuje ten przepis! Niech połączy słodycz miodu i bakalii z ostrą nutą papryki i delikatnością schabu.”

 

Polecamy na Boże Narodzenie, Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

15
99
 

19,99 zł/1 kg

4
99
 

0,1 kg

49,90 zł/1 kg

21
99
 

0,4 kg

54,98 zł/1 kg

52
99
 

1 kg

5
89
 

0,2 kg

29,45 zł/1 kg

13
99
 

0,47 kg

29,77 zł/1 kg

15
29
 

0,5 l

30,58 zł/1 l

1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg

4
19
 

1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu