Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża robimy nacięcie w środku o średnicy 2-3 cm. Do miseczki wlewamy olej, miód, ostra paprykę, sól oraz pieprz. Powstałą marynatą dokładnie smarujemy schab.
Do naczynia wsypujemy posiekane orzechy oraz bakalie. Dodajemy pozostałą marynatę i dokładnie mieszamy. Napełniamy mięso powstałym nadzieniem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Piekarnik nastawiamy na 180 C i pieczemy mięso ok. 60 min.
„Kto szuka niebanalnych połączeń smakowych, niech wypróbuje ten przepis! Niech połączy słodycz miodu i bakalii z ostrą nutą papryki i delikatnością schabu.”
Polecamy na Boże Narodzenie, Smacznego
0,5 l
30,58 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies