Pomidory myjemy i ucinamy kapelusze. Środek wydrążamy. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem (ok. 1cm ponad powierzchnią kaszy) i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut, aż napęcznieje. Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Kurki dokładnie myjemy.
Do miseczki z napęczniałym kuskusem wrzucamy drobno pokrojone kurki, poszatkowaną cebulę, czosnek oraz posiekaną pietruszkę. Całość zalewamy oliwą, doprawiamy solą oraz pieprzem. Powstałym farszem nadziewamy pomidory, które następnie posypujemy parmezanem i wkładamy do piekarnika na 25 min. Danie podajemy na ciepło.
"Jako doświadczony strateg zdaję sobie sprawę, że niektórych kwestii nie warto drążyć. W przeciwieństwie do kuchni, gdzie dobrze wydrążony owoc lub warzywo potrafi stworzyć podstawę wyśmienitego dania, godnego cesarskiego półmiska."
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies