Mięso wyjmujemy 30 minut wcześniej z lodówki. Do miseczki wrzucamy wyciśnięty czosnek, paprykę, miód, oliwę, musztardę, posiekany rozmaryn, sól oraz pieprz. Całość mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Nacieramy mięso marynatą i wstawiamy do piekarnika na 1,5 godziny. Po godzinie należy schab podlać wodą.
Marchewki kroimy w słupki i podgotowujemy przez 10-15 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Mają być delikatnie miękkie, ale nadal chrupiące. Odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło z miodem, wrzucamy marchewki, solimy i pieprzymy do smaku. Podgrzewamy około 10 minut na wolnym ogniu.
Pieczeń układamy na półmisku i dekorujemy marchewkami.
"Marchewki są zdrowe, każdy dietetyk Ci to powie, więc gdy mam ochotę przemycić na obiad szynkę wieprzową, to zawsze pod pretekstem ich spożycia. Ta strategia pozwoliła mi odnieść wiele smakowitych zwycięstw w negocjacjach z moimi kucharzami. Co bardzo polecam."
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.