Penne razowe z grillowaną cukinią i szparagami

Penne razowe z grillowaną cukinią i szparagami
Dania obiadowe
1
Średni
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 100 g makaronu razowego penne
  • pół cukinii
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 5-8 zielonych szparagów
  • oliwa z oliwek Terre d'Italia
  • łyżeczka masła Jakość z Natury Carrefour
  • parmezan
  • szczypta pieprzu marki Carrefour
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • kilka listków bazylii do dekoracji

 

Krok 1

Gotujemy makaron. Rozgrzewamy patelnię grillową z odrobiną oliwy. Ze szparagów odłamujemy sztywne końce. Cukinię kroimy na cienkie krążki. Oprószamy pieprzem i nacieramy czosnkiem. Szparagi oraz cukinię grillujemy na patelni 3 min. z każdej strony. 

W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy grillowaną cukinię oraz szparagi, a na końcu - serek mascarpone. 

Krok 2

Makaron wrzucamy na patelnię, mieszamy z powstałym sosem. Podajemy posypany świeżym parmezanem oraz listkami bazylii.

„Przybyłem, spróbowałem i zachwyciłem się lekkością tej potrawy. ”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Makarony Polskie Makaron razowy pióra 400 g
0,4 kg
9,73 zł/1 kg
3,89 zł
4,79 zł
PROMOCYJNA CENA
Cukinia ważona
2,99 zł/1 kg
1,14 zł
PROMOCYJNA CENA
Czosnek młody sztuka
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł
Cebula ważona
3,99 zł/1 kg
2,00 zł
Kalafior sztuka
1 szt.
3,99 zł/1 szt.
3,99 zł
Terre d'Italia Oliwki Taggiasche bez pestek w oliwie z oliwek extra vergine 270 g
0,27 kg
88,85 zł/1 kg
23,99 zł
Carrefour Pieprz czarny ziarnisty 20 g
0,02 kg
64,50 zł/1 kg
1,29 zł
Piątnica Ser Mascarpone 250 g
0,25 kg
32,36 zł/1 kg
8,09 zł
Bazylia świeża
1 szt.
4,79 zł/1 szt.
4,79 zł

Zobacz również inne przepisy