Penne razowe z grillowaną cukinią i szparagami

Penne razowe z grillowaną cukinią i szparagami
Dania obiadowe
1
Średni
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 100 g makaronu razowego penne
  • pół cukinii
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 5-8 zielonych szparagów
  • oliwa z oliwek Terre d'Italia
  • łyżeczka masła Jakość z Natury Carrefour
  • parmezan
  • szczypta pieprzu marki Carrefour
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • kilka listków bazylii do dekoracji

 

Krok 1

Gotujemy makaron. Rozgrzewamy patelnię grillową z odrobiną oliwy. Ze szparagów odłamujemy sztywne końce. Cukinię kroimy na cienkie krążki. Oprószamy pieprzem i nacieramy czosnkiem. Szparagi oraz cukinię grillujemy na patelni 3 min. z każdej strony. 

W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy grillowaną cukinię oraz szparagi, a na końcu - serek mascarpone. 

Krok 2

Makaron wrzucamy na patelnię, mieszamy z powstałym sosem. Podajemy posypany świeżym parmezanem oraz listkami bazylii.

„Przybyłem, spróbowałem i zachwyciłem się lekkością tej potrawy. ”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Millo di Pasta Makaron orkiszowy pióra 400 g
0,4 kg
11,48 zł/1 kg
4,59 zł
Natureza brokuły sztuka
1 kg
3,99 zł/1 kg
3,99 zł
Cebula ważona
2,99 zł/1 kg
1,50 zł
Terre d'Italia Oliwki Taggiasche bez pestek w oliwie z oliwek extra vergine 270 g
0,27 kg
88,85 zł/1 kg
23,99 zł
Carrefour Pieprz czarny ziarnisty 20 g
0,02 kg
47,50 zł/1 kg
0,95 zł
Piątnica Ser Mascarpone 250 g
0,25 kg
31,96 zł/1 kg
7,99 zł
Bazylia świeża
0,25 kg
18,36 zł/1 kg
4,59 zł

Zobacz również inne przepisy