Penne razowe z grillowaną cukinią i szparagami

Penne razowe z grillowaną cukinią i szparagami
Dania obiadowe
1
Średni
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 100 g makaronu razowego penne
  • pół cukinii
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 5-8 zielonych szparagów
  • oliwa z oliwek Terre d'Italia
  • łyżeczka masła Jakość z Natury Carrefour
  • parmezan
  • szczypta pieprzu marki Carrefour
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • kilka listków bazylii do dekoracji

 

Krok 1

Gotujemy makaron. Rozgrzewamy patelnię grillową z odrobiną oliwy. Ze szparagów odłamujemy sztywne końce. Cukinię kroimy na cienkie krążki. Oprószamy pieprzem i nacieramy czosnkiem. Szparagi oraz cukinię grillujemy na patelni 3 min. z każdej strony. 

W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy grillowaną cukinię oraz szparagi, a na końcu - serek mascarpone. 

Krok 2

Makaron wrzucamy na patelnię, mieszamy z powstałym sosem. Podajemy posypany świeżym parmezanem oraz listkami bazylii.

„Przybyłem, spróbowałem i zachwyciłem się lekkością tej potrawy. ”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5   
29
3
49
 

0,4 kg

8,73 zł/1 kg

-34%
6
99
 

2 szt.

3,50 zł/1 szt.

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg

2
00
 

3,99 zł/1 kg

5
99
 

1 szt.

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

23
99
 

0,5 kg

47,98 zł/1 kg

4
99
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród