Penne razowe z grillowaną cukinią i szparagami

Penne razowe z grillowaną cukinią i szparagami
Dania obiadowe
1
Średni
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 100 g makaronu razowego penne
  • pół cukinii
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 5-8 zielonych szparagów
  • oliwa z oliwek Terre d'Italia
  • łyżeczka masła Jakość z Natury Carrefour
  • parmezan
  • szczypta pieprzu marki Carrefour
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • kilka listków bazylii do dekoracji

 

Krok 1

Gotujemy makaron. Rozgrzewamy patelnię grillową z odrobiną oliwy. Ze szparagów odłamujemy sztywne końce. Cukinię kroimy na cienkie krążki. Oprószamy pieprzem i nacieramy czosnkiem. Szparagi oraz cukinię grillujemy na patelni 3 min. z każdej strony. 

W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy grillowaną cukinię oraz szparagi, a na końcu - serek mascarpone. 

Krok 2

Makaron wrzucamy na patelnię, mieszamy z powstałym sosem. Podajemy posypany świeżym parmezanem oraz listkami bazylii.

„Przybyłem, spróbowałem i zachwyciłem się lekkością tej potrawy. ”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Lubella Makaron mini pióra pennine 400 g
0,4 kg
8,48 zł/1 kg
3,39 zł
BIO cukinia 500 g
0,5 kg
14,78 zł/1 kg
7,39 zł
Czosnek młody sztuka
1 szt.
1,49 zł/1 szt.
1,49 zł
Cebula ważona
3,99 zł/1 kg
2,00 zł
Natureza rzodkiewka pęczek
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł
Terre d'Italia Oliwki Taggiasche bez pestek w oliwie z oliwek extra vergine 270 g
0,27 kg
88,85 zł/1 kg
23,99 zł
Masło Extra Osełka 200 g
0,2 kg
33,45 zł/1 kg
6,69 zł
Ser Gorgonzola D.O.P. Fresh Pack
82,90 zł/1 kg
9,12 zł
Carrefour Pieprz czarny ziarnisty 20 g
0,02 kg
57,50 zł/1 kg
1,15 zł
Galbani Ser Mascarpone 500 g
0,5 kg
47,58 zł/1 kg
23,79 zł
Baziółka Bazylia
0,25 kg
19,16 zł/1 kg
4,79 zł

Zobacz również inne przepisy