Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 min. Miksujemy ją z mięsem, musztardą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy czerwoną fasolkę. 1/3 nadzienia układamy wzdłuż krótszego boku ciasta, posypujemy żółtym serem i zwijamy w rulon. Czynność powtarzamy – z jednego arkuszu ciasta powstaną 3 rulony. Następnie rulony tniemy na kawałki o szerokości 2 - 3 cm. Smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 200 C przez ok. 25 min.
„Niech rządzi chrupkość, niech tryumfuje lekkość! Nakazuję wprowadzić do kuchni ciasto francuskie, formować je w paszteciki i zachwycać się ich smakiem!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies