Paszteciki z ciasta francuskiego z łopatką, fasolką i serem

Paszteciki z ciasta francuskiego z łopatką, fasolką i serem
Dania obiadowe
2
Średni
40 min.
Ocena 3

Składniki

  • 250 g mielonej łopatki wieprzowej
  • 200 g ciasta francuskiego
  • łyżka musztardy
  • 2 jajka
  • garść czerwonej fasolki z puszki
  • 30 żółtego sera
  • 30 g bułki
  • 30 ml mleka
  • 2 łyżki sezamu
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 min. Miksujemy  ją z mięsem, musztardą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy czerwoną fasolkę. 1/3 nadzienia układamy wzdłuż krótszego boku ciasta, posypujemy żółtym serem i zwijamy w rulon. Czynność powtarzamy – z jednego arkuszu ciasta powstaną 3 rulony. Następnie rulony tniemy na kawałki o szerokości 2 - 3 cm. Smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. 

Krok 2

Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 200 C przez ok. 25 min. 

„Niech rządzi chrupkość, niech tryumfuje lekkość! Nakazuję wprowadzić do kuchni ciasto francuskie, formować je w paszteciki i zachwycać się ich smakiem!”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

20
90
 

1
95
 

0,2 kg

9,75 zł/1 kg

6
49
 

10 szt.

0,65 zł/1 szt.

2
39
 

0,24 kg

9,96 zł/1 kg

7
59
 

0,25 kg

30,36 zł/1 kg

3
99
 

1 l

6
99
 

0,2 kg

34,95 zł/1 kg

3
69
 

1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród