Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie wedle instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek.Następnie drobno pokrojoną papryczkę chili, ostrą, słodką paprykę, kumin oraz sól. Dorzucamy drobno pokrojoną cukinię i smażymy kilka minut. Po chwili wsypujemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz wlewamy passatę pomidorową. Dusimy kilka chwil. W razie potrzeby doprawiamy solą.
Papryki myjemy i odkrawamy wierzch, Czyścimy w środku. Do każdej papryki wkładamy po kilka łyżek farszu. Doprawiamy listkami świeżego oregano oraz wbijamy po jednym jajku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok 20 minut.
10 szt.
1,47 zł/1 szt.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies