Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie wedle instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek.Następnie drobno pokrojoną papryczkę chili, ostrą, słodką paprykę, kumin oraz sól. Dorzucamy drobno pokrojoną cukinię i smażymy kilka minut. Po chwili wsypujemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz wlewamy passatę pomidorową. Dusimy kilka chwil. W razie potrzeby doprawiamy solą.
Papryki myjemy i odkrawamy wierzch, Czyścimy w środku. Do każdej papryki wkładamy po kilka łyżek farszu. Doprawiamy listkami świeżego oregano oraz wbijamy po jednym jajku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok 20 minut.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.