Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym
Dania obiadowe
4
Łatwy
45 min.
Ocena 4.8

Składniki na paprykę nadziewaną mięsem

  • 4 papryki
  • 1 cebula
  • 400 g mielonego mięsa (wieprzowe i wołowe)
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 4 ząbki czosnku
  • 8 suszone pomidory w oleju
  • 15 oliwek
  • 150 g sera feta
  • sól, pieprz
  • świeże oregano
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki

Jak przygotować nadziewaną paprykę? Przepis

Papryka faszerowana mięsem mielonym – składniki

Krok 1.

Cebulę, czosnek, oliwki, suszone pomidory i fetę drobno kroimy. Razem z ryżem wsypujemy do mięsa i całość mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i świeżym oregano, dodajemy oliwę.

Krok 2.

Z papryk ścinamy kapelusze i wyciągamy gniazda nasienne. Nadziewamy je przygotowanym mięsem.

Papryka faszerowana – przygotowanie

Krok 3.

Papryki faszerowane mięsem mielonym wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Skrapiamy papryki z wierzchu oliwą i pieczemy przez 35 minut w 200°C.

„Patrzysz i myślisz: warzywo! Próbujesz i mówisz: mięso! Papryka faszerowana mięsem mielonym to smaczny pomysł na połączenie tych dwóch w jednym daniu. Paprykowa niespodzianka ucieszy i miłośników mięsa i tych, którzy lubią być zaskakiwani”.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
20
 

7,99 zł/1 kg

2
00
 

3,99 zł/1 kg

14
00
 

0,4 kg

35,00 zł/1 kg

9
00
 

0,4 kg

22,50 zł/1 kg

3
99
 

0,4 kg

9,98 zł/1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg

6
99
 

0,14 kg

49,93 zł/1 kg

5
99
 

0,07 kg

85,57 zł/1 kg

15
39
 

0,2 kg

76,95 zł/1 kg

1
39
 

1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg

5
29
 

1 szt.

0
99
 

0,02 kg

49,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród