Do miski przekładamy pastę pad thai, następnie sos sriracha, sos rybny, cukier, sos sojowy oraz sok z jednej limonki. Dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej. Następnie przetarty przez praskę czosnek. Dodajemy pokrojone w kostkę tofu i podsmażamy kilka minut do zarumienienia.
Po chwili wbijamy jajka. Mieszamy ok 1 min. Następnie dodajemy makaron ryżowy przygotowany według instrukcji na opakowaniu. Mieszamy i wlewamy uprzednio przygotowany sos. Po chwili wrzucamy kiełki fasoli mung oraz posiekaną cebulę dymkę.
Pad Thaia przekładamy na talerz. Posypujemy świeżą kolendrą oraz drobno posiekanymi orzeszkami arachidowymi. Podajemy z cząstkami limonki.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies