Pad Thai z makaronem ryżowym, tofu i kolendrą

Pad Thai z makaronem ryżowym, tofu i kolendrą
Dania obiadowe
2
Łatwe
30min
Ocena 1

Składniki na burgery

  • 100 g makaronu ryżowego wstążki
  • 3 ząbki czosnku JZNC
  • 2 łyżki oleju Bio Carrefour
  • 150 g tofu naturalnego
  • 2 jajka Bio Carrefour
  • 80 g kiełków fasoli mung
  • 1 cebula dymka
  • kolendra Bio Carrefour
  • 40 g prażonych orzechów arachidowych

Składniki na sos

  • 3-4 łyżki sosu rybnego
  • 2-3 limonki
  • 1 łyżki pasty Pad Thai
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka sosu sriracha
  • łyżka sosu sojowego Carrefour

Krok 1

Do miski przekładamy pastę pad thai, następnie sos sriracha, sos rybny, cukier, sos sojowy oraz sok z jednej limonki. Dokładnie mieszamy. 
Na patelnię wlewamy olej. Następnie przetarty przez praskę czosnek. Dodajemy pokrojone w kostkę tofu i podsmażamy kilka minut do zarumienienia. 

Krok 2

Po chwili wbijamy jajka. Mieszamy ok 1 min. Następnie dodajemy makaron ryżowy przygotowany według instrukcji na opakowaniu. Mieszamy i wlewamy uprzednio przygotowany sos. Po chwili wrzucamy kiełki fasoli mung oraz posiekaną cebulę dymkę.
Pad Thaia przekładamy na talerz. Posypujemy świeżą kolendrą oraz drobno posiekanymi orzeszkami arachidowymi. Podajemy z cząstkami limonki.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu