Naleśniki szpinakowe z kremowym twarożkiem i ziołami

Naleśniki szpinakowe z kremowym twarożkiem i ziołami
Dania obiadowe
14-15
Łatwe
1h

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej Carrefour
  • 250 ml mleka Carrefour
  • 3 jajka Carrefour Bio
  • 110 g szpinaku baby Carrefour Bio
  • 2 łyżki oliwy Carrefour Bio
  • 200 ml wody
  • 200 g twarogu Jakość z Natury Carrefour
  • 150 g śmietany 18% Jakość z Natury Carrefour
  • sól, pieprz
  • koperek Carrefour
  • pietruszka Carrefour
  • szczypiorek Carrefour
  • mięta Carrefour Bio

 

Krok1

Szpinak przekładamy do miski. Wlewamy odrobinę mleka oraz wody. Blendujemy na gładką masę. Następnie wbijamy jajka, wlewamy oliwę, pozostałą wodę oraz mleko. Całość blendujemy na gładkie, dość rzadkie ciasto. Odstawiamy na 15 min.

Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do zarumienienia z obu stron.

Krok2

Do miski przekładamy ser. Dodajemy śmietanę i rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie dodajemy drobno posiekaną pietruszkę, szczypiorek oraz koperek. Dokładnie mieszamy. Naleśniki smarujemy twarożkiem, posypujemy listkami świeżej mięty oraz pieprzem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
89
 

1 kg

3
59
 

1 l

11
99
 

10 szt.

1,20 zł/1 szt.

6
19
 

0,15 kg

41,27 zł/1 kg

2
99
 

0,18 kg

16,61 zł/1 kg

7
19
 

0,07 kg

102,71 zł/1 kg

1
89
 

1 szt.

4
59
 

1 szt.

2
19
 

1 szt.

5
69
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu