Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę. Dodajemy posiekaną cebulę i papryczkę chili. Podsmażamy kilka chwil do zarumienienia. Następnie dorzucamy kaszę pęczak i smażymy mieszając przez 1-2 min. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość doprawiamy solą, pieprzem, wędzoną oraz słodką papryką, suszonym oregano. Smażymy do zarumienienia przez 5 min.
Do garnka wlewamy bulion, przykrywamy i gotujemy 10 min. Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory, kukurydzę i fasolę. Gotujemy bez przykrycia kolejne 10 min., aż sos zgęstnieje. Kaszotto podajemy z plasterkami awokado. Posypujemy kolendrą, cebulą dymką, startym serem i dekorujemy łyżką śmietany. Całość skrapiamy sokiem z limonki.
„Niech w kuchni zapanuje Meksyk! Kiedy w jednym garnku połączą się pomidory z kukurydzą, fasolą, papryką i przyprawami, to z tego zamieszania musi wyjść coś pysznego!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies