Makaron ze szparagami i kolendrowym pesto

Makaron ze szparagami i kolendrowym pesto
Dania obiadowe
2os
Łatwe
25min

Składniki:

  • kolendra Bio Carrefour – 1 doniczka
  • 3 ząbki czosnku Carrefour
  • 40 g blanszowanych migdałów Carrefour Bio
  • 50 g tartego parmezanu Carrefour Bio
  • 70 ml oliwy Carrefour Bio
  • sól, pieprz

 

  • 150 g makaronu tagliatelle Carrefour Bio
  • 2 łyżki oliwy Carrefour Bio
  • 3-4 łyżki śmietany 30 proc.
  • 10-12 zielonych szparagów

Krok 1

Do naczynia wsypujemy migdały. Dodajemy ząbki czosnku oraz parmezan. Blendujemy na gładki pył. Następnie dodajemy listki kolendry, polewamy oliwą i doprawiamy solą oraz pieprzem. Blendujemy na gładkie pesto.

 

Krok 2

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na 2 min do gotującego się makaronu. Następnie odcedzamy.
Na patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy ugotowany makaron, następnie 4-5 łyżek pesto, śmietankę oraz kawałki szparagów. Całość mieszamy. Możemy dodać trochę  wody z gotowanego makarony, gdyby makaron był zbyt suchy . Makaron posypujemy przed podaniem listkami kolendry.

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
99
 

1 szt.

5
99
 

3 szt.

2,00 zł/1 szt.

49
99
 

1 kg

7
29
 

0,05 kg

145,80 zł/1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg

3
69
 

0,5 kg

7,38 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu