Do naczynia wsypujemy migdały. Dodajemy ząbki czosnku oraz parmezan. Blendujemy na gładki pył. Następnie dodajemy listki kolendry, polewamy oliwą i doprawiamy solą oraz pieprzem. Blendujemy na gładkie pesto.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na 2 min do gotującego się makaronu. Następnie odcedzamy.
Na patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy ugotowany makaron, następnie 4-5 łyżek pesto, śmietankę oraz kawałki szparagów. Całość mieszamy. Możemy dodać trochę wody z gotowanego makarony, gdyby makaron był zbyt suchy . Makaron posypujemy przed podaniem listkami kolendry.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies