Makaron z kurkami, kozim serem, jarmużem i orzechami włoskimi

Makaron z kurkami, kozim serem, jarmużem i orzechami włoskimi
Dania obiadowe
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

  • 150 g makaronu razowego Symbio
  • 80 g koziego sera BIO
  • garść jarmużu
  • garść orzechów włoskich Carrefour
  • 200 g kurek
  • łyżka masła Jakość z Natury Carrefour
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy Carrefour BIO

Do podania:

  • oliwa Carrefour BIO
  • bazylia

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelnię wrzucamy masło, następnie pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz drobno posiekane orzechy włoskie. Całość podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy dokładnie opłukane i pokrojone na mniejsze kawałki kurki. Podsmażamy 2-3 min. 

Krok 2

Po chwili dodajemy umyty i drobno posiekany jarmuż. Mieszamy i podsmażamy kilka minut. W międzyczasie wlewamy oliwę. Po chwili dodajemy ugotowany makaron. Całość mieszamy, posypujemy kawałkami koziego sera, świeżo zmielonym pieprzem oraz polewamy odrobiną oliwy. Możemy podać posypany listkami świeżej bazylii.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród