Krok 1
Na patelnię wlewamy olej, podgrzewamy. Czosnek, szalotkę oraz chili drobno siekamy i podsmażamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem. Czekamy około 5 minut. Po tym czasie ściągamy z nich skórkę i drobno je kroimy. Dorzucamy na patelnię. Garść świeżej pietruszki oraz oregano kroimy i dodajemy do pomidorów. Przyprawiamy cukrem, solą, pieprzem i sosem Worcestershire. Gotujemy całość na małym ogniu przez około 15 minut, aż soki z pomidorów się zredukują. Na koniec dodajemy wytrawne wino oraz masło i gotujemy kolejne 5 minut.
Krewetki obieramy z pancerzy, dokładnie płuczemy i dorzucamy do sosu. Gotujemy około 4 minut. Cukinię myjemy. Za pomocą obieraczki tniemy ją na długie pasma makaronowe, zatrzymując się tuż przy pestkach i miąższu. Następnie przekrajamy je wzdłuż aby uzyskać makaron z cukinii. Makaron wrzucamy do sosu, dokładnie mieszamy. Serwujemy z posiekaną pietruszką i listkami oregano.
Smacznego.
"Idealne smaczne danie"
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.