Czosnek i szalotkę obieramy. Drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy czosnek i szalotkę. Podsmażamy do złotego koloru na małym ogniu. Bakłażana kroimy wzdłuż, następnie w paski. Dodajemy na patelnię i gotujemy około 5-7 minut. Pomidorki cherry kroimy na pół i dorzucamy do całości, dodajemy wino oraz masło i gotujemy przez 3 minuty. Na koniec dodajemy pokrojony drobno ser kozi, posiekane oregano. Doprawiamy solą, pieprzem oraz chili.
Na osobnej, suchej patelni prażymy orzeszki pinii. W dużym garnku z dużą ilością soli i odrobiną oliwy gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Makaron odcedzamy, dorzucamy zawartość patelni, dokładnie mieszamy i serwujemy. Każdą porcję posypujemy świeżą rukolą, orzechami i pokrojonymi plastrami szynki parmeńskiej.
0,4 kg
16,48 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies