Łosoś zapiekany z czerwonym pesto, pomidorkami koktajlowymi i ziołami

Łosoś zapiekany z czerwonym pesto, pomidorkami koktajlowymi i ziołami
Dania obiadowe
2
Łatwe
40min
Ocena 5

Składniki

  • 2 x filety z łososia 200 g
  • Pesto:
  • 5-6 suszonych pomidorów Carrefour
  • 2 łyżki oliwy Carrefour Bio
  • 60 g słonecznika Carrefour
  • 40 g parmezanu

 

  • ok 14 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżeczki jogurtu Carrefour
  • garść rukoli
  • sól
  • pieprz
  • kolendra ( lub inne zioła typu pietruszka, oregano)

Krok 1

Do miseczki przekładamy suszone pomidory. Dodajemy słonecznik, starty parmezan. Wlewamy oliwę oraz odrobinę oleju z suszonych pomidorów. Doprawiamy całość sola oraz pieprzem. Blendujemy na gładka pastę.

 

Krok 2

Do czerwonego pesto dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Łososia myjemy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy solą oraz pieprzem. Łososia smarujemy czerwonym pesto. Posypujemy kolendrą lub innymi ziołami. Na wierzchu układamy gałązkę pomidorków koktajlowych. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20 min. Podajemy z rukolą.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
99
 

0,14 kg

49,93 zł/1 kg

10
49
 

0,5 kg

20,98 zł/1 kg

5
99
 

0,25 kg

23,96 zł/1 kg

9
19
 

0,1 kg

91,90 zł/1 kg

5
49
 

1 szt.

2
29
 

0,18 kg

12,72 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu