Łososia myjemy, kroimy na dwa kawałki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. W osobnej miseczce mieszamy starty imbir, starty czosnek, oliwę, miód, sok z cytryny oraz sos sojowy. Całość dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą polewamy łososia i odstawiamy go do lodówki na ok 1 h. Piekarnik nagrzewamy do 180C. Pieczemy łososia ok 15 min. W trakcie możemy podlać odrobiną wody.
Kaszę bulgur gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dynię kroimy w drobną kostkę i podsmażamy ok 10 min na łyżce oleju, aż zmięknie. Jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki i zalewamy wrzątkiem na 1 min. Następnie odcedzamy. Na druga patelnię wlewamy łyżkę oleju, dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz starty czosnek. Całość mieszamy kilka minut do zarumienienia. Dodajemy dynię, ugotowaną kaszę oraz jarmuż. Całość mieszamy. Doprawiamy na końcu sosem sojowym.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies