Bób gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Obieramy ze skórki i przesypujemy do miski. Lekko rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekane kapary, starty czosnek, sok z połowy cytryny, oliwę, posiekaną bazylię oraz miętę. Całość mieszamy.
Szparagi przekrawamy na pół i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Na szparagach kładziemy łososia. Na wierzchu układamy pastę z bobu. Całość zawijamy w tzw. „cukierek” i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C, na ok. 15-20 min. Przed podaniem skrapiamy cytryną.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.