Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy oraz łyżkę masła. Dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Podsmażamy kilka chwil, następnie wsypujemy ryż, doprawiamy kurkumą, papryką oraz kuminem. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię. Smażymy całość ok 3 min. Po tym czasie dodajemy wino oraz obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora. Smażymy ok. 2 min. Następnie, partiami, wlewamy bulion, czekając aż poprzednia część odparuje.
Pod koniec dodajemy połowę porcji parmezanu i mieszamy. Odstawiamy z ognia. Dodajemy łyżkę masła, pozostały parmezan oraz posiekaną pietruszkę. Podajemy ciepłe.
„Domowe risotto może smakować jak wykwintne danie z włoskiej restauracji. Wystarczy dobra strategia i kilka chwil na jej realizację. Przepis pozostawiam do dyspozycji. Oczywistym jest, że warto spróbować.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.