Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła oraz oliwę. Podsmażamy drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Doprawiamy oregano oraz tymiankiem. Po kilku minutach dolewamy wodę oraz sos sojowy i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Plasterki schabu wkładamy do sosu, zmniejszamy ogień i gotujemy go ok 80-90 min. W międzyczasie przekładamy na druga stronę.
Komosę gotujemy do miękkości wedle instrukcji na opakowaniu. Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki i podsmażamy na suchej patelni. Po kilku minutach dodajemy łyżeczkę masła i podsmażamy na złoty kolor. Odkładamy na bok.
Około 10. min przed końcem gotowania dokładamy do mięsa pieczarki. Następnie dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Gdy sos zgęstnieje posypujemy go natką pietruszki. Mięso podajemy z komosa ryżową i ulubioną sałatką.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies