Mięso kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy sos sojowy, ocet balsamiczny i łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 h.
Następnie obsmażamy mięso na patelni cały czas mieszając. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni smażymy posiekany czosnek i cebulę pokrojona w piórka. Doprawiamy kuminem, cynamonem, kolendrą, chili i przekładamy całość do garnka. Zalewamy szklanka wody. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy ok 30 min. W połowie gotowania dodajemy pokrojony w kostkę batat lub dynię. I gotujemy dalej. Następnie dokładamy ciecierzycę , koncentrat pomidorowy oraz szczyptę cukru. Dusimy całość kolejne 10 min.
W międzyczasie ryż gotujemy do miękkości według instrukcji na opakowaniu.
Całość posypujemy natką pietruszki i podajemy z ryżem.
„Swojska szynka wieprzowa, tropikalne bataty, dziki ryż oraz wschodnie przyprawy gwarantują efekt znakomity i wielce zaskakujący. Polecam!”
0,25 l
55,96 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies