Mięso kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy sos sojowy, ocet balsamiczny i łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 h.
Następnie obsmażamy mięso na patelni cały czas mieszając. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni smażymy posiekany czosnek i cebulę pokrojona w piórka. Doprawiamy kuminem, cynamonem, kolendrą, chili i przekładamy całość do garnka. Zalewamy szklanka wody. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy ok 30 min. W połowie gotowania dodajemy pokrojony w kostkę batat lub dynię. I gotujemy dalej. Następnie dokładamy ciecierzycę , koncentrat pomidorowy oraz szczyptę cukru. Dusimy całość kolejne 10 min.
W międzyczasie ryż gotujemy do miękkości według instrukcji na opakowaniu.
Całość posypujemy natką pietruszki i podajemy z ryżem.
„Swojska szynka wieprzowa, tropikalne bataty, dziki ryż oraz wschodnie przyprawy gwarantują efekt znakomity i wielce zaskakujący. Polecam!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.