Cebulę i czosnek drobno kroimy, wrzucamy do garnka na rozgrzaną oliwę. Czekamy aż ładnie się skarmelizuje, mieszając od czasu do czasu.
Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy razem z cukinią, bakłażanem i obraną marchewką na większą kostkę. Pieczarki kroimy w grubsze plastry. Do garnka w pierwszej kolejności wrzucamy paprykę i marchewkę. Smażymy przez około 2 minuty. Następnie dodajemy bakłażana, cukinię i pieczarki. Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut.
W tym czasie pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy. Razem z passatą dorzucamy je do garnka. Dodajemy 1 kostkę ekologicznego bulionu warzywnego. Całość doprawiamy i gotujemy pod przykryciem kolejne 5 minut. Jeśli w garnku jest za mało sosu, dolewamy odrobinę wody. Jeśli jest zbyt płynne, ściągamy pokrywkę i czekamy, aż nadmiar wody odparuje. Podajemy z listkami świeżego oregano oraz dowolnym pieczywem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.