Cebulę i czosnek drobno kroimy, wrzucamy do garnka na rozgrzaną oliwę. Czekamy aż ładnie się skarmelizuje, mieszając od czasu do czasu.
Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy razem z cukinią, bakłażanem i obraną marchewką na większą kostkę. Pieczarki kroimy w grubsze plastry. Do garnka w pierwszej kolejności wrzucamy paprykę i marchewkę. Smażymy przez około 2 minuty. Następnie dodajemy bakłażana, cukinię i pieczarki. Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut.
W tym czasie pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy. Razem z passatą dorzucamy je do garnka. Dodajemy 1 kostkę ekologicznego bulionu warzywnego. Całość doprawiamy i gotujemy pod przykryciem kolejne 5 minut. Jeśli w garnku jest za mało sosu, dolewamy odrobinę wody. Jeśli jest zbyt płynne, ściągamy pokrywkę i czekamy, aż nadmiar wody odparuje. Podajemy z listkami świeżego oregano oraz dowolnym pieczywem.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies